Sunday, March 27, 2011

Okinawa~~~! If only the weather cooperated some more..

OK so on to Okinawa!! 1st let me say its a beautiful place! 2nd Its not as warm as Hawaii! It was about Highs in the 60F's while I was there! Water temp was actually warmer than air temp! That being said if it were a bit warmer I think it would have been a nice place to go. Also I couldn't go diving because the waves were a tad rough... 3m waves :)  We stayed in the Intercontinental Hotel in Manza Beach ( the middle part of Okinawa). Its about a 45 minute drive from the Naha airport.

それでは沖縄へ!まず沖縄は綺麗な所ですね。それから沖縄はハワイほどあたたかっくなです。平均15℃でした。水温のほうが暖かいのでちょつと海水浴に行くのにはさむすぎ!後ダイビングはいけませんでした。波が荒く3Mほどの波が押し寄せていてとてもじゃないけどいけない状態でした。泊まったところは万座ビーチANAインターコンチネンタルーホテルです。(沖縄の真中 あたり)那覇空港から車で45分はなれた所にあります。
The hotel was renting out a bicycle but schedule wise it didn't work out. Would have been real nice to ride a bicycle around  there. Anyway more shots of the interior of the hotel its really nice. Its only missing one thing in my book... a hotspring! :) 

ホテルで自転車レンタルしてましたけど予定にうまく入らなかったから借りませんでした。そこらへんを自転車でうろうろしてたら面白かっただろうな。とにかくホテルの中もかなりよかったです。ただ一つ足りないのが温泉かな? ^_^
Ok on to the food of Okinawa! Here is what I tried!
それでは沖縄の食べ物の感想! 沖縄で食べたのは。。

Okinawa soba  - Had some in the airport so it may not be too authentic but compared to normal ramen the soup is a lot less salty. I would say its closer to Hawaiian Saimin. I like tonkotsu trype ramen (Fairly salty flavor so it didn't agree with me as much) The hotsause/ vinigar they use was pretty good though!
沖縄そば - 空港で食べましたが本場の沖縄そばかどうかは判らないのですがふつうのラーメンに比べるとあさっり系のスープで塩分控えめです。どちらかと言うとハワイのサイミンに似てますね。個人的にはとんこつ系が好きなのであまり味が合わなかったような。からし入り酢はおしかった。

Taco Rice - Tastes just like what you'd expect mexican taco ground beef over rice. Nothing special if your from the California.
タコ ライス -味は名前道理でタコとご飯です。Californiaからの人はあんまり新しい味とはいえないかな。

umi budou - Sea grapes! now this was novel! taste like little sea water filled caplets. goes very good with soy sauce and vinegar!
海ぶどう -これは面白い食材ですね。海水粒粒ですね。醤油としそ酢とあいます。

goya-chamburu - Goya stir fry! very good almost available every where you go. I like this dish! its very simple and good. If any of you had bitter melon its that with scrambled egg. you can definitely taste the Chinese influence on this dish.
ゴーヤ チャンブル -ゴーヤのバター炒めですね。これは美味しい!。簡単で美味しいですね!中華のビターメロンプラス卵閉じ見たいな味ですね。中国の影響がよくわかる一品ですね。
Not sure what the shell fish above was called but it was good whatever it was. We were walking around Makishi Market and we saw this shell fish asked about it and we just ended up buying it and eating it. As soon as you buy it they will cook it up and serve it to you so its very fresh! It was made into a sashimi and then stir fryed with butter. It went really well with this Okinawan Sochu.  Its like 30% alcohol but it goes down easier than say Korean Soju which is typically 20%. Good stuff cheap too like $10 for beer bottle sized bottle. 
 
名前のわからない貝類を食べました。牧志市場でうろうろしてて市場のねーさんに進められて買いました。その場で調理してくれて新鮮でした。これは日本では当たり前なのですがアメリカでは珍しいので個人的には好きです。半分は刺身で半分はバター炒めで本当においしかっちたです。上の写真の沖縄焼酎とよく合いました。アルコール度は30%なのですけどスウーと飲めました。韓国の焼酎はアルコール度が20%なのですがこれはそれよりも飲みやすいのでよかったです。後すごく安い!ビール瓶ぐらいの大きさで千円でした!

Speaking of Alcohol.. there was one sake I wanted to try but it was really expensive. See picture below for price.. 7.5L for 129675 Yen or $1500 for 7.5L... some how I think I'd have a hard time getting that through customs:) 
酒と言えば沖縄はハブ入り酒が有名ですよね。僕も飲んでみたいですけどこれほど高いとは!
7.5Lで12万9千675円です! ちょつとこれをもって税関通るのはむずかしかも 
^_^


Anyway a little more on Okinawa next time!
後もちょつと沖縄の事を話したいけどまた今度!

No comments:

Post a Comment